Skip to main content

Indisk matlagning är lika mångsidig som dess kultur, språk, regioner och klimat. Varje större region i Indien bidrar med sina egna unika rätter och subtila variationer av populära rätter. Aromatiska kryddor är själva essensen av indisk matlagning.

Från ett land som också kallas för en delkontinent i Asien är storleken och variationen av kultur otrolig. En av världens äldsta överlevande civilisationer, dess kök har utvecklats under årtusenden och har varje bit historia och tradition från varje hörn. En värld av kryddor, örter och otroliga smaker som är läkande, näringsgivande och spännande.

Kryddhandeln genom silkesvägen förde en glimt av smaken av Indien till Europa. Dessa restauranger erbjuder en otrolig variation i Stockholm för att verkligen fördjupa sig i mat för gudarna från detta antika land.

Här är de bästa indiska restaurangerna i Stockholm enligt vår åsikt.

Chettinad-köket kommer från regionen Tamil Nadu, en del av den indiska traditionen som är lika gammal som Indien självt. Som den enda indiska Chettinad-restaurangen i Stockholm kan du uppleva en extraordinär kulinarisk resa med kockar från regionen som tillagar alla typer av vegetariska, veganska, kött- och fiskrätter.

De finns på två platser i Stockholm, på Hornsgatan och Rådmansgatan.

Logo of the South indian restaurant

Den rika arvet av kryddodling och handel gör Chettinad-regionen i Indien till hem för det mest subtila och aromatiska köket som inte är mindre än en njutning för sinnena. Oavsett om du väljer en läcker Dosa med smaksatta fyllningar eller en enklare variant, så lovar vi en varm och knaprig godbit, nyss tillagad på stekpannan. Den sydindiska restaurangen lovar dig en ny inställning till indisk mat.

Shanti restauranggrupp är en sammanslutning av idéer och koncept för indisk mat, men specialiserar sig främst på bengalisk mat. Målet är att förbli så autentisk som möjligt, de 6 restaurangerna på Shanti erbjuder en unik smak av bengalisk mat, bengalisk gatumat, New York-inspirerad indisk restaurang och till och med klassisk indisk mat. Man måste definitivt prova alla deras restauranger och de olika upplevelserna genom deras unika stil och atmosfär som de erbjuder.

Shanti restaurants logo

Colours of India

Colors of India ägs och drivs av de tre bröderna Sadique. För närvarande har de tre platser, East India, Indian Stories och Bollywood Bar.

Inspirerad av ett land där recept anses vara en ovärderlig arv. Indiska berättelser definierar indisk mat som en arbetsintensiv kulinarisk konst.

Kärnan i deras tro är färskhet och innovation. På Indian Stories möts äkthet och modernism. Intensiteten och djupet av smak uppnås genom det traditionella sättet att laga mat från grunden med de färskaste ingredienserna.

Upptäck traditionell indisk mat med en modern twist på Pataka. Med ett brett utbud av traditionell indisk mat är Pataka också en Punjabi Masala Grill & Tandoori-restaurang samt en take away. Pataka är ordet för smällare. De gav restaurangen ett passande namn som beskriver upplevelsen man har när man äter här. En explosion av smaker och glädje varje gång.

En av de största kedjorna av indiska restauranger i Stockholm, skapad av prisbelönte kocken Karim Razual, med den senaste som öppnade i Kista Gallerian. De erbjuder olika typer av restauranger med olika matupplevelser.

De har lagt ner sina hjärtan och sin energi i skapandet av moderna indiska restauranger i Sverige.

Indian Gardens restauranger finns på alla dessa platser i Stockholm

Hornstull/Medborgarplatsen/Mall of Scandinavia/Liljeholmen Stadshagen/Västgötagatan/Norrköping/Nacka Forum/Hornstull/Medborgarplatsen/Mall of Scandinavia/Liljeholmen Stadshagen/Västgötagatan/Norrköping/Nacka Forum

logo of Indian garden restaurants logo

Ägaren och huvudkocken för The Cumin Club, Abid Khan, föddes i Bangladesh; hans matlagning är på många sätt baserad på en kombination av kryddor som liknar indisk matlagning.

Luntmakargatan är Stockholms egen Lilla Asien. På den smala bakgatan till Sveavägen finns det massor av pubar och asiatiska restauranger, inklusive indiska restauranger, som trängs i grannskapet.

De befinner sig på två platser på Södermannagatan och Luntmakargatan i Stockholm. De förbereder allt från grunden med naturliga ingredienser och kryddor. De olika kryddor för Tikka Masala, Korma och de andra klassiska kryddblandningarna.

Unik och fräsch och definitivt ett måste-prova-ställe i staden.

En av de få platserna som serverar mat med inspiration från flera olika områden i Nepal och Indien. Nepalesisk mat kommer från en rik arv av himalayansk matlagning. Deras dumplings, som är den mest populära rätten som kallas momos, älskas över hela Indien i varje hörn.

Chandani bidrar med en variation som ingen annan från denna region. Det är högt rankat i varje recension och man måste definitivt prova deras variation av Biriyanis, kött och ett brett utbud av vegetariska alternativ.

logo of Chandni restaurant

Indian Street Food & Co skapar ett modernt indiskt kök inspirerat av matförsäljare på gatorna i Indien. Genom att kombinera tradition med moderna smaker och hållbara ideal höjer Indian Street Food & Co upplevelsen av indisk mat var de än serverar.

Med kaféer, restauranger och en matbil, för de verkligen med sig en stor del av indisk mat till Stockholm.

En av de största kedjorna av internationella sydindiska restauranger kommer nu till Sverige, och den första i Stockholm. I 25 länder och 81 försäljningsställen över hela världen.

I indisk matlagning intar sydindisk mat en mycket speciell plats, eftersom alla från varje hörn av landet är bekanta med den och älskar den lika mycket. Sarvan Bhavan för med sig arvet av sydindisk mat av oöverträffad kvalitet och service till världen.

full logo of Saravanaa Bhavan restaurant