Skip to main content

Sedan starten 2012 har Tallbacka hyrt ut en del av sin lägenhetsportfölj till flera företag inom hälso- och sjukvården. Dessa är etablerade vård företag som hjälper sina kunder med allt från skyddade boenden, träningslägenheter, familjestöd, osv. Det som har uppskattats under åren av flera vård företag är att vi inkluderar service för lägenheterna och tar hand om eventuella problem när de uppstår för att boendet ska fungera på lång sikt. Våra lägenheter är belägna i vanliga bostadsbyggnader med vanliga grannar i alla åldrar. Därför får de som bor i våra lägenheter inte ha pågående missbruk eller brottslighet.

Vi ser detta som en del av en god social insats för att kunna erbjuda lägenheter i vår egen bestånd till vårdorganisationer. Vi inkluderar service, möbler, el och internet för att göra boendet så smidigt som möjligt för invånarna. Vi kan ofta ordna lägenheter i samma byggnad och ibland bredvid varandra, till exempel en personalbostad tillsammans med en träningslägenhet för ungdomar. Vi kan också erbjuda fler lägenheter på olika områden för att sprida ut kunderna. Vi har internetförfaranden för att kunna samarbeta med vård företag som har skyddade invånare i Stockholmsområdet. Vi erbjuder också lägenheter som är anpassade specifikt för skyddat boende som är beläget högt upp, utan insyn, säkerhetsdörr, anonymt namn på brevlåda och dörr, osv.

Några av vård företagen i Stockholm som vi har hjälpt med lägenheter under åren inkluderar Caleo omsorg, Humana, Nytida, Deltagruppen och fler.